El-forbrug kan minimeres på engroslagre

Find produkt

El-forbrug kan minimeres på engroslagre

Engroslagre kan typisk spare mellem 6 og 11 % på el-forbruget. Det fremgår af en analyse, som COWI har udarbejdet for Energistyrelsens Energisparesekretariat. Derfor gennemføres nu en kampagne, der skal få engroslagrene til at sætte energirenoveringer på dagsordenen.
 

I disse uger får den energiansvarlige på mange af landets engroslagre en opringning i forbindelse med en kampagne, som Energisparesekretariatet gennemfører. ”Engroslagrene vil blive kontaktet med et suverænt godt og gratis tilbud om at få hjælp til at komme hurtigt i gang med energibesparelserne,” fortæller Christina Burgos Nittegaard, der er specialkonsulent i Energisparesekretariatet. Tilbuddet går ud på at få besøg af en rådgiver, som er specialist eller leverandør af energiløsninger inden for præcis det område, hvor Energisparesekretariatets analyser viser, at engroslagerene kan spare strøm eller varme og dermed penge.

 

20 % af energiforbruget går til belysning

Typisk bruges 20 % af energiforbruget i engrosbranchen på belysning. Virksomhedernes engroslagre har derfor mulighed for at sætte målrettet ind og opnå en stor besparelse på elforbruget. Engroslagrene vil typisk kunne spare mellem 6 og 11 % på elforbruget. Det viser en analyse, som COWI har udarbejdet for Energistyrelsens Energisparesekretariat.

 

Penge at spare ved at gå fra tanke til handling

Selv nemme energiforbedringer kan give besparelser med en kort tilbagebetalingstid på under 24 måneder. Det kan f.eks. ske ved udskiftning af gamle lysstofrør til LED og anvendelse af bevægelsessensorer. Kampagnen er målrettet og skal konkret bidrage til at nedbryde den første barriere for handling gennem direkte kontakt mellem den energiansvarlige på lagrene og den relevante rådgiver og leverandør af løsninger. ”Engroslagrene bliver tilbudt et gratis møde med lokale aktører for at give de energiansvarlige på engroslagrene ny inspiration til at få gjort noget konkret ved energispildet,” afslutter Christina Burgos Nittegaard.

Læs mere på: Energistyrelsens webside

Klik her for at se Niko-Servodans sortiment af højloftssensorer, som er beregnet til lysstyring i lagerhaller, fabrikshaller og lign.

dali - det enkle valg af sensor

Intelligent lysstyring skal være enkel. Vi har derfor udviklet et komplet sortiment af DALI-sensorer, hvori alle funktioner er indbygget.
Det betyder, at samme sensor kan anvendes i de fleste løsninger.
Valget af sensor er helt enkelt.

Se sortimentET