Ecopark Århus

Find produkt

vietz valgte

tråd- og batteriløse tryk 


Ecopark i Aarhus er blevet udvidet med tyve nye kontorer. Kontorerne er primært med glasvægge, og derfor blev det i projektet foreskrevet, at der skulle anvendes trådløse tryk.
Vietz El-installation A/S havde el-entreprisen og valgte at installere tråd- og batteriløse tryk fra Niko-Servodan.


”Vi havde ingen erfaring med de trådløse tryk fra Niko-Servodan”, fortæller Poul-Henning Vietz, der er indehaver af Vietz El-installation A/S. ”Men vi blev foreslået at prøve dem, og det har vi bestemt ikke fortrudt”.


”Trykkene kræver ingen fortrådning og var hurtigt sat op,” fortsætter han. ”Vi anvendte derfor trådløse tryk til hele projektet, ikke kun på glasvægge. Derved undgik vi at skulle fræse riller til fortrådning og sparede på den måde både tid og penge”.

 


Ærgerligt at bruge tid på at skifte batterier

De trådløse tryk kræver intet batteri, da de er baseret på EnOcean-teknologien. Det betyder, at når man aktiverer trykket, genereres der automatisk energi nok, til at trykket kan kommunikere med sensor. Løsningen er dermed helt vedligeholdelsesfri.

”Tidligere har vi installeret trådløse tryk med batterier. Når kunden ringede og sagde, at det ikke virkede, var det ærgerligt at sende en elektriker ud for blot at konstatere, at der skulle skiftes et batteri”, fortæller Poul-Henning Vietz. ”Det giver en dårlig kundeoplevelse at få en faktura for dette, og jeg vil meget hellere tjene mine penge på en anden måde end at skifte batterier. Dette undgår vi med de batteriløse tryk, og vi har indtil nu heller ikke haft et eneste fejlkald på trykkene.”

I forbindelse med udvidelsen blev der installeret DALI-dagslysstyring. Til dette har Vietz El-installation A/S anvendt EnOcean-varianten af Niko-Servodan DALI-sensor, som kommunikerer med de tråd- og batteriløse tryk.

 

Der findes 4 varianter af tråd- og batteriløse tryk:

72-500
2-tryk trådløs, uden symboler

72-501
2-tryk trådløs, med symboler

  

72-510
4-tryk trådløs, uden symboler

72-512
4-tryk trådløs, med symboler

 

Ecopark Aarhus

Ecopark er en udviklingspark og kontorfællesskab for iværksættere og mindre virksomheder. Den har eksisteret siden 2005, og er i dag en af Aarhus' førende udviklingsparker inden for cleantech. Ecopark tilbyder både kontor, lager og adgang til fælles mødelokaler i flere forskellige størrelser. Lejemålene kan udvides eller reduceres i takt med virksomhedernes behov.

dali - det enkle valg af sensor

Intelligent lysstyring skal være enkel. Vi har derfor udviklet et komplet sortiment af DALI-sensorer, hvori alle funktioner er indbygget.
Det betyder, at samme sensor kan anvendes i de fleste løsninger.
Valget af sensor er helt enkelt.

Se sortimentET