Lyreskovskolen

Find produkt

Lyreskovskolen - fremtidens læringsmiljø med moderne lysstyring


I august måned blev Lyreskovskolen i Bov indviet. Skolen understøtter fremtidens læringsmiljø og er indrettet med en energibesparende belysningsinstallation. Caverion havde el-entreprisen og benyttede DALI-tilstedeværelsessensorer med præmonterede kabler og installationsstik for hurtig installation.


Projektet 

Lyreskovskolen har plads til ca. 800 elever og afløser tre eksisterende skoler i Aabenraa Kommune. Den nye skolebygning er organiseret omkring et centralt skoletorv, der er udgangspunkt for mange af dagens aktiviteter. Der er afdelinger for både indskoling, mellemtrin og udskoling. Den meget store skole er således underinddelt og består af mindre miljøer, som alle kan indtage og føle sig trygge i.


Fordel med stand-alone-løsninger

På belysningssiden har man også valgt en opdelt løsning. Lysstyringen sker nemlig som stand-alone-løsninger i de enkelte klasseværelser og gangområder og er baseret på Servodans DALI-tilstedeværelsessensorer.

Jacob Christensen, projektleder ved Caverion, har haft ansvaret for el-entreprisen: ”Personligt er det første gang jeg har ansvaret for så stort et projekt, hvor vi anvender PIR DALI-sensorer, men gennem hele projekteringsfasen har jeg fået rigtig god støtte fra Servodan’s projekt team. Min oplevelse er, nu hvor projektet er afsluttet, at det helt klart er nemmere at arbejde med stand-alone-løsninger. På den måde kan man som installatør lave den færdige belysningsinstallation, uden at være afhængig af en ekstern programmør”.

Sensorer med installationsstik gav hurtig installation

I projektet var det foreskrevet, at der skulle anvendes installationsstik. Sensorerne blev derfor leveret med præmonterede kabler og installationsstik fra Servodan. Jacob Christensen siger: ” Præmonterede installationsstik giver helt klart kortere installationstid. Et forsigtigt bud er, at man sparer 10-15 % på installationstiden, og derudover minimerer man eventuelle montagefejl. Jeg vil anslå, at lige så snart man har et klasselokale på 30 m² med mere end 6 armaturer, så kan det betale sig at bruge installationsstik. I dette projekt var der mange af den type lokaler”.

Servodan leverer sensorer præmonteret med kabler og installationsstik fra de førende leverandører på markedet. Længden på kablet er typisk 4 meter, men specificeres individuelt iht. projektet.

Læs mere om projeket på Arkitema Architects’ webside: www.arkitema.com

 

Fotos: Arkitema   

 

Fakta
Bygherre Aabenraa Kommune
Arkitekt

Arkitema Architects - www.arkitema.com 

Ingeniør
Rambøll
Installatør
Caverion, Projektleder Jacob Christensen
Løsning

DALI-sensorer type 41-750, 41-657. Leveret med præmonterede kabler og installationsstik.

dali - det enkle valg af sensor

Intelligent lysstyring skal være enkel. Vi har derfor udviklet et komplet sortiment af DALI-sensorer, hvori alle funktioner er indbygget.
Det betyder, at samme sensor kan anvendes i de fleste løsninger.
Valget af sensor er helt enkelt.

Se sortimentET