Opdateret DALI-sensor sætter ny standard

Find produkt

Opdateret DALI-sensor sætter ny standard

De populære DALI-sensorer i 750-serien har fået tilført en række nye funktioner, der letter installation og vedligeholdelse samt øger brugerkomforten. Med funktioner som autokonfiguration, multizone og scenarier indføres nye begreber, der sætter streg under, at DALI-sensorerne fra Servodan er de mest komplette sensorer på markedet.


AUTOKONFIGURATION
– hurtig og enkel skift af DALI-armatur

Med nyheden autokonfiguration kan sensoren selv registrere, når et DALI-armatur bliver udskiftet. Det nye armatur overtager automatisk adressen og indstillingerne fra det tidligere armatur. Yderligere konfiguration er dermed ikke nødvendig.

Hidtil har det været en ulempe, at udskiftning af et enkelt defekt DALI-armatur krævede en komplet ny konfiguration af alle armaturer. Dette er ikke længere nødvendigt med nyheden autokonfiguration, som gør udskiftning af et armatur hurtigt og enkelt.

MULTIZONE
– optimal belysning med færre armaturer

En anden nyhed er multizone, som er et helt nyt begreb indenfor sensorbaseret lysstyring, som giver optimal udnyttelse af belysningen med færre armaturer. En multizone er en ekstra zone bestående af armaturer, som allerede indgår i en dagslyszone. Man kan på den måde inddrage en række armaturer i en multizone til f.eks. tavlebelysning i stedet for at installere selvstændige armaturer til tavlebelysning i en sekundærzone. Dette giver en omkostningsbesparelse samtidig med, at man udnytter den installerede belysning optimalt.


SCENARIER
giver øget brugerkomfort

En dæmpbar lysinstallation med 4 zoner giver mange indstillingsscenarier. Nu er det muligt at predefinere forskellige lysscenarier, så man ved et enkelt tryk kan kalde det ønskede scenarie.

Det er muligt at konfigurere op til 4 lysscenarier. Man kan inddrage alle 4 zoner med individuel lysstyrke i det enkelte scenarie. Konfigurationen af det enkelte lysscenarie sker via fjernbetjening og kræver ikke programmering via PC og software.

DAG/NAT-FUNKTION
– energioptimering

Som noget nyt har sensorerne i 750-serien en indgang for kontakt/kontaktur/skumringsrelæ til skift mellem DAG/NAT-funktion. Det giver mulighed for at styre lyset, f.eks. i gangarealer, afhængigt af om det er dag eller nat.

I DAG-funktion styres lyset i forhold til dagslyset. I NAT-funktion har lyset 2 niveauer, et niveau ved tilstedeværelse og et andet, når der ingen er tilstede. Med denne mulighed opnår man den optimale kombination af brugerkomfort og energibesparelse.

 

Se ny brochure om den opdaterede DALI-sensor:

 

 

dali - det enkle valg af sensor

Intelligent lysstyring skal være enkel. Vi har derfor udviklet et komplet sortiment af DALI-sensorer, hvori alle funktioner er indbygget.
Det betyder, at samme sensor kan anvendes i de fleste løsninger.
Valget af sensor er helt enkelt.

Se sortimentET