Tysingehave Pleje- og Dagcenter

Find produkt

DALI-sensor

styrer dag/nat-belysning

PÅ tysingehave pleje- og dagcenter 


I Tølløse er det nyopførte Tysingehave Pleje- og Dagcenter taget i brug i foråret 2017. Plejecentret er på 6.500 kvm, består af 65 boliger, og er bygget som en stjerneform i to etager. Tysingehave er etableret som et OPP-projekt mellem Holbæk Kommune og Danske Diakonhjem, der varetager driften.

Gangbelysning med DAG/NAT-funktion
Plejecentrets stjerneform spreder sig ud i fem fordelingsgange med adgang til beboernes værelser. I disse gangarealer er der etableret DALI-lysstyring, hvor man har udnyttet sensorens indbyggede DAG/NAT-funktion. Det betyder at via input fra et kontaktur i el-tavlen, sætter DALI-sensoren automatisk armaturerne på vågelys (10 % belysning) mellem kl. 23 og 06.

Sensoren er konfigureret til at vågelyset skal være på samme niveau, uanset om der er tilstedeværelse i gangen eller ej. På gangene er der også placeret tryk, så beboerne og plejepersonalet kan overstyre den automatiske lysstyring og få fuld belysning, hvis de har behov for dette.

Foldedørsløsning i storrum
I aktivitetsrum og mødelokaler er der også installeret DALI-lysstyring. Det gælder også i plejecentrets største lokale, som med 2 foldedøre kan opdeles i tre mindre lokaler. De tre lokaler er udstyret med hver deres DALI-sensor, som hver for sig kan overstyres via tryk. Disse DALI-sensorer er desuden forbundet via et DALI-link-modul, som sikrer at overstyringen er synkron i flere lokaler, når foldedøren er åben. Det er en enkel og effektiv foldedørløsning.

 

Fakta 
BygherreHolbæk kommune
Installatør 
Eiland Electric, Rebslagervej 7, 4300 Holbæk, www.eiland.dk
Løsning 

Gangarealer, aktivitetsrum og mødelokaler er udstyret med DALI-sensor type 41-750 som master, og type 41-752 som slave. I gangarealer er DALI-sensorer konfigureret med den indbyggede DAG/NAT-funktion. I mødelokaler med foldedør er sensorerne forbundet med DALI-linkmodul type 70-021 (foldedørsløsning). Til belysning i sekundære rum er der anvendt on/off-sensor type 41-400.

Til udendørs belysningen er anvendt Minilux PIR 180° type 41-231 og skumringsrelæ type 41-047.

 

dali - det enkle valg af sensor

Intelligent lysstyring skal være enkel. Vi har derfor udviklet et komplet sortiment af DALI-sensorer, hvori alle funktioner er indbygget.
Det betyder, at samme sensor kan anvendes i de fleste løsninger.
Valget af sensor er helt enkelt.

Se sortimentET